Niel Van Meeuwen Kessels & Smit, The Learning Company

Niel Van Meeuwen
Nieuw doen en Oud denken

Enkele weken geleden kwam ik onderstaande video tegen, getiteld ‘iPad and Fly’. In het filmpje is te zien hoe een huisvader het nieuws in de wereld doorneemt tijdens het ontbijt. Hij doet dit echter niet langer door de krant te doorbladen, maar door op een snelle en blitse manier door de iPad te bewegen. Een prachtig voorbeeld van hoe steeds meer mensen vertrouwd geraken met nieuwe technologie├źn en leuke manieren vinden om deze toepassingen in hun werk in te zetten. Na enkele seconden komt er een vlieg voorbij, en dan volgt het fantastische stuk van het filmpje. Het maakt op een humoristische manier duidelijk dat heel wat mensen aan de slag gaan met nieuwe speeltjes als de iPad, Twitter of sociale media in het algemeen zonder daarbij het achterliggende denken te stretchen. En dan krijg je fantastisch grappige momenten… Geniet gerust mee!

YouTube Preview Image

One Response to Nieuw doen en Oud denken

  1. Grappig filmpje- raakt wel een kern- ik ontmoet veel mensen die met sociale media omgaan als met oude media eg. niet durven ontvrienden uit angst dat diegene het merkt en je niet meer aardig vindt; alles willen lezen etc..

Leave a Reply

Tags
Over de Auteur

Name: Niel

Web Site: http://www.nielvanmeeuwen.be

Bio: Social Media, Knowledge Work, Learning and Development, Organization 2.0, Appreciative Inquiry, Creative Designer, Kessels & Smit, The Learning Company